Po čem se razlikujemo
Bernard je pivo, ki poudari vašo osebnost. In bolj kot ste drugačni, bolj vam ustreza. Bernard je pravzaprav kot vi. Ne ozira se na druge in vari pivo po svoje – brez pasterizacije, iz najčistejše vode, iz lastnega sladu in kvasovk sredi z gozdom odišavljene Vysočine. Zahvaljujoč temu ustvarja harmonijo z uravnoteženo grenkobo, polnim okusom in vonjem hmelja.
Bernard je priljubljen pri ljudeh, ki želijo resnično uživati in gredo, enako kot Bernard, po lastni poti. Je življenjski stil, kult …
Držimo se tradicije
V pivovarni strogo sledimo tradicionalnim postopkom pridelave, zato BERNARD ločeno fermentira najprej v fermentacijskem prostoru, nato pa zori v kleteh. Počasi, tako kot to zahteva tradicionalna tehnologija pridelave. Pri temperaturi 1–2 °C nekaj tednov ali mesecev čaka na svoje stranke.
Zorenje
Ko se bliža njegov čas, pivo pri ustaljeni temperaturi 2 °C filtriramo skozi poseben mikrobiološki
filter, ki ustavi vse mikroorganizme.
Pivo tako ne spremeni svojega vonja, barve in okusa, ohranja vse hranilne in zdravilne vrednosti ter vam ga postrežejo kot resnično pravo pivo, za katerega smo v kleti dolgo marljivo skrbeli.
Po čem se razlikujemo?
Po receptu, značilnem samo za znamko BERNARD.
Po posebnih surovinah.
Po kakovostnem sladu, izdelanem v lastni talni sladarni v Rajhradu pri Brnu, kjer ohranjamo tradicionalne načine pridelave.
Uporabljamo samo najkakovostnejše vrste češkega hmelja, ki zagotavljajo uravnoteženo grenkobo.
Uporabljamo lastne kvasovke.
Uporabljamo svojo vodo iz Vysočine, ki ima idealne lastnosti za uporabo v pivovarstvu.
Ohranjamo klasični postopek drozganja z dvojno dekokcijo.
Po ločevanju glavne fermentacije in dozorevanja piva v kleti.
Po mikrofiltraciji, ki je edinstven postopek končne obdelave piva in iz Bernarda naredi izjemno pivo.
Ne pasteriziramo!